Μουσικά Σχήματα

Μουσικό Σχήμα Ήπειρος

Το μουσικό σχμα πειρος, αποτελείται από τον Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί και τον Νίκο Αγγελόπουλο στο λαούτο, καταξιωμένους μουσικούς με υψηλή μουσική παιδεία και βαθιά βιώματα στα γλέντια. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη να εξεταστεί, να ερμηνευτεί και να αποδοθεί η μουσική παράδοση της Ηπείρου με τρόπο που αναδεικνύει το μουσικό πλούτο, χωρίς τις συνηθισμένες δεσμεύσεις και περιορισμούς που επιβάλει η διαμορφωμένη κατάσταση στην τέχνη από παράγοντες εμπορευματοποίησης, μαζικής παραγωγής και διάδοσης.

Στηρίζεται στην ενσυνείδητη ακρόαση της ηπειρωτικής παράδοσης και στην αλληλεπίδραση με ένα κοινό το οποίο διαμορφώνει ελεύθερα τα δικά του γούστα, τα αισθητικά κριτήρια και τις προτιμήσεις του.

Στο μουσικό σχήμα Ήπειρος «ήχοι έρχονται από τα χρόνια τα παλιά και ζυμωμένοι φτάνουν στα δικά μας» (Παλαμάς), με ιδιαίτερη προσοχή στο φυσικό και ποιοτικό ήχο, καθώς και σε ένα γόνιμο τρόπο απόδοσης της μουσικής αυτής. Μια μέριμνα όπως αρμόζει σε ένα μουσικό είδος με παγκόσμια εμβέλεια.

Mastiha Ensemble

Στην παραδοσιακή μουσική τα τραγούδια και οι οργανικοί σκοποί, καθώς και ο τρόπος απόδοσής τους, συνδέονται με τις κοινότητες των ανθρώπων, τα ήθη και τα έθιμά τους. Συνδέονται με δρώμενα και τελετουργίες, με πρακτικές, με αντιλήψεις και επιδιώξεις και αντανακλούν τη συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των κοινοτήτων. Ωστόσο, από άλλη σκοπιά, οι μουσικές των λαών διεκδικούν την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία τους, τόσο στην έκφραση, όσο και στην «διαδρομή» τους προς τον τελικό αποδέκτη, καθώς και ως προς τον τρόπο που παρουσιάζονται.

Αυτές τις σκέψεις μοιραζόμαστε κατά καιρούς με καλούς φίλους και συνεργάτες και αποφασίσαμε από κοινού να ιδρύσουμε και να οργανώσουμε μια ορχήστρα που αποτελείται από νέους ταλαντούχους μουσικούς και να προσεγγίσουμε την μουσική οδηγούμενοι από έμπνευση και μεράκι, αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε μια θέση στα μουσικά δρώμενα χωρίς δεσμεύσεις γραφικού ή φολκλορικού τύπου.

Συντελεστές:

 

Νικόλας Κουδούνης – σαντούρι

Θανάσης Καραμπογιάς – λαούτο

Μάριος Βενέτης – λαούτο

Ιάσωνας Γεωργιόπουλος – κιθάρα 

Γιώργος Παπάς – κιθάρα

Χρήστος Μουχτούρης – κοντραμπάσο

Βασίλης Αδαμόπουλος – κρουστά

 

 

Ο βιολιστής Θεολόγος Μιχελής και ο σαντουριέρης Παναγιώτης Βέργος μαζί, αναλαμβάνουν την μουσική επιμέλεια, τις διασκευές και την διεύθυνση της ορχήστρας.

Ο κλαρινίστας Γιώργος Κωτσίνης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση και την διεύθυνση – εκτέλεση παραγωγής.

και αναζητούν να διαδραματίσουν έναν σπουδαίο ρόλο στο σήμερα.

Giali Kafene Project

Pin It on Pinterest